Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia włoska jest prosta, jednocześnie pełna smaków. Te 20 minut przy garach jest dosłownie ucztą dla podniebienia. Poezją kulinarną, gdzie produkty piszą „wiersze”, a aromaty wydobywające się podczas gotowania, nadają potrawie sensu.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8436
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 517
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8436
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 517
Składniki
Makaron gotujemy al dente. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekany czosnek, po chwili kapary, oliwki i pokrojone na ćwiartki pomidorki koktajlowe. Smażymy przez kilka minut, aż pomidorki puszczą sok. Doprawiamy solą i pieprzem. Do pomidorków dodajemy makaron, dokładnie mieszamy. Podajemy z posiekaną natką i startym parmezanem.