Do góry

Dania główne Przepis na:

Szybkie spaghetti z pomidorkami

Szybkie spaghetti z pomidorkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2275 Ocena: 50056

Dodano:

Odsłon: 331

Kuchnia włoska jest prosta, jednocześnie pełna smaków. Te 20 minut przy garach jest dosłownie ucztą dla podniebienia. Poezją kulinarną, gdzie produkty piszą „wiersze”, a aromaty wydobywające się podczas gotowania, nadają potrawie sensu.

Składniki

  • 250 g makaronu spaghetti
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 250 g pomidorków koktajlowych
  • 1 łyżka kaparów
  • 1 garść czarnych oliwek
  • 1/2 szklanki startego parmezanu
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Szybkie spaghetti z pomidorkami

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy al dente.

    Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekany czosnek, po chwili kapary, oliwki i pokrojone na ćwiartki pomidorki koktajlowe.

    Smażymy przez kilka minut, aż pomidorki puszczą sok.

    Doprawiamy solą i pieprzem.

    Do pomidorków dodajemy makaron, dokładnie mieszamy.

    Podajemy z posiekaną natką i startym parmezanem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Puma654 30 czerwca Mam prośbę.Jesteś super kucharzem (kucharką).Kiedy zamieszczasz przepis na makaron to nie zaczynaj od "Gotujemy makaron",bo to robi się na końcu,kiedy sos jest już gotowy,ewentualnie w końcowej fazie jego przygotowania.We Włoszech jest to bardzo przestrzegane żeby do sosu wrzucać gorący makaron,ociekający jeszcze wodą.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń