Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie z orientalną nutą.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1519
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1267
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1359
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1137
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1519
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1267
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1359
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1137
Składniki
W rondelku przesmażamy kurczaka (filety kroimy w kostkę), cebulę i niezbyt mocno paprykę, żeby na koniec była lekko chrupiąca a nie rozgotowana. Odstawiamy i oddzielnie gotujemy dwa woreczki ryżu. Ugotowany ryż dodajemy do tego co przygotowaliśmy wcześniej, dolewamy sosu słodko-kwaśnego albo chińskiego, dodajemy mieszankę warzyw chińskich razem z zalewą dla większej pikanterii. Doprawiamy curry, możemy dorzucić pomidora i smażymy jeszcze kilka minut bardzo często mieszając. Przed podaniem doprawiamy solidnie sosem sojowym. Smacznego :)