Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie z orientalną nutą.
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 508
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 452
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 508
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 452
Składniki
W rondelku przesmażamy kurczaka (filety kroimy w kostkę), cebulę i niezbyt mocno paprykę, żeby na koniec była lekko chrupiąca a nie rozgotowana. Odstawiamy i oddzielnie gotujemy dwa woreczki ryżu. Ugotowany ryż dodajemy do tego co przygotowaliśmy wcześniej, dolewamy sosu słodko-kwaśnego albo chińskiego, dodajemy mieszankę warzyw chińskich razem z zalewą dla większej pikanterii. Doprawiamy curry, możemy dorzucić pomidora i smażymy jeszcze kilka minut bardzo często mieszając. Przed podaniem doprawiamy solidnie sosem sojowym. Smacznego :)