Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie z orientalną nutą.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
W rondelku przesmażamy kurczaka (filety kroimy w kostkę), cebulę i niezbyt mocno paprykę, żeby na koniec była lekko chrupiąca a nie rozgotowana. Odstawiamy i oddzielnie gotujemy dwa woreczki ryżu. Ugotowany ryż dodajemy do tego co przygotowaliśmy wcześniej, dolewamy sosu słodko-kwaśnego albo chińskiego, dodajemy mieszankę warzyw chińskich razem z zalewą dla większej pikanterii. Doprawiamy curry, możemy dorzucić pomidora i smażymy jeszcze kilka minut bardzo często mieszając. Przed podaniem doprawiamy solidnie sosem sojowym. Smacznego :)