Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso, plus warzywa to super zestaw. Polecam i zapraszam do zapoznania się z moim przepisem bo warto. Z prostych składników możemy wyczarować super danie.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1173
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 424
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3344
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 892
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1173
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 424
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3344
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 892
Składniki
Mięso czyścimy z białych błonek i kroimy na większe kostki, ponieważ podczas duszenia trochę się zmniejszy.
Warzywa obieramy.
Morele suszone kroimy na ćwiartki.
Wszystkie warzywa kroimy w kostkę .
Na patelnię dodajemy olej, rozgrzewamy i na rozgrzany olej dodajemy kostki szynki. Podsmażamy mięso mieszając.
Do mięsa dodajemy sól, pieprz oraz czerwoną wędzoną mieloną paprykę. Mieszamy i podsmażamy całość.
Mięso zdejmujemy z patelni i na ten sam olej dokładamy warzywa i podsmażamy.
Podsmażone mięso wkładamy do garnka dodajemy wodę lub bulion warzywny i dodajemy podsmażone warzywa. Zakrywamy przykrywką i dusimy na małym ogniu około 1 godziny. Warto jest zacząć od mięsa za 20 minut dołożyć warzywa. Podczas duszenia mieszamy i możemy dolewać wody lub bulionu.
A teram to już tylko jakieś plasterki z ziemniaka i smacznego.