Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso, plus warzywa to super zestaw. Polecam i zapraszam do zapoznania się z moim przepisem bo warto. Z prostych składników możemy wyczarować super danie.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27273
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27273
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Składniki
Mięso czyścimy z białych błonek i kroimy na większe kostki, ponieważ podczas duszenia trochę się zmniejszy.
Warzywa obieramy.
Morele suszone kroimy na ćwiartki.
Wszystkie warzywa kroimy w kostkę .
Na patelnię dodajemy olej, rozgrzewamy i na rozgrzany olej dodajemy kostki szynki. Podsmażamy mięso mieszając.
Do mięsa dodajemy sól, pieprz oraz czerwoną wędzoną mieloną paprykę. Mieszamy i podsmażamy całość.
Mięso zdejmujemy z patelni i na ten sam olej dokładamy warzywa i podsmażamy.
Podsmażone mięso wkładamy do garnka dodajemy wodę lub bulion warzywny i dodajemy podsmażone warzywa. Zakrywamy przykrywką i dusimy na małym ogniu około 1 godziny. Warto jest zacząć od mięsa za 20 minut dołożyć warzywa. Podczas duszenia mieszamy i możemy dolewać wody lub bulionu.
A teram to już tylko jakieś plasterki z ziemniaka i smacznego.