Do góry

Dania główne Przepis na:

szynka pieczona w ziołach

szynka pieczona w ziołach

Autor:

Przepisów i artykułów: 238 Ocena: 2677

Dodano:

Odsłon: 7919

Kulka wieprzowa - soczysta, cudownie przeszła rozmarynowo-czosnkową marynatą

Składniki

  • 1 kg szynki wieprzowej
  • 3 łyżki oliwy
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 liście laurowe
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • kminek
  • rozmaryn
  • pieprz
  • sól
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
szynka pieczona w ziołach

Przygotowanie

  1. Mieszam wszystkie składniki marynaty.
    Szynkę myję, osuszam i nacieram dokładnie marynatą. Przekładam do miski, owijam folią i odstawiam na 2-3 godziny.

  2. Piekarnik rozgrzewam do 190 stopni Celsjusza.

    Szynkę umieszczam w woreczku do pieczenia. Szczelnie zawiązuję.
    Piekę 75 minut.
    Studzę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń