Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, owocowe mięso, które być może nie każdemu zasmakuje, ale które każdy powinien skosztować ;)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12014
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1336
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12671
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4021
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12014
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1336
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12671
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4021
Składniki
Z pomarańczy wycisnąć sok, dodać miód, wyciśnięty czosnek, przyprawy (oprócz goździków) i wymieszać. Mięso umyć, osuszyć, ponacinać i w otwory powciskać goździki. Mięso zanurzyć w marynacie na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Zamarynowane mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i zalać marynatą. Mięso przykryć.
Piec w temp. 190 stopni przez ok. 100 min. lub do miękkości mięsa. Podawać na sosie, przystroić plastrami pomarańczy. Smacznego!