Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, owocowe mięso, które być może nie każdemu zasmakuje, ale które każdy powinien skosztować ;)
Przepis dnia
Wyjątkowo pyszne i soczyste roladki z piersi kurczaka z szynką i serem żółtym...
Odsłon: 2939
Polecam.
Odsłon: 306
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 102
Smaczne i sycące danie obiadowe. Gulasz wieprzowy to obiadowa klasyka, która...
Odsłon: 131
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 148
Przepis dnia
Wyjątkowo pyszne i soczyste roladki z piersi kurczaka z szynką i serem żółtym...
Odsłon: 2939
Polecam.
Odsłon: 306
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 102
Smaczne i sycące danie obiadowe. Gulasz wieprzowy to obiadowa klasyka, która...
Odsłon: 131
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 148
Składniki
Z pomarańczy wycisnąć sok, dodać miód, wyciśnięty czosnek, przyprawy (oprócz goździków) i wymieszać. Mięso umyć, osuszyć, ponacinać i w otwory powciskać goździki. Mięso zanurzyć w marynacie na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Zamarynowane mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i zalać marynatą. Mięso przykryć.
Piec w temp. 190 stopni przez ok. 100 min. lub do miękkości mięsa. Podawać na sosie, przystroić plastrami pomarańczy. Smacznego!