Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, owocowe mięso, które być może nie każdemu zasmakuje, ale które każdy powinien skosztować ;)
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 530
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 121
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 174
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 530
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 121
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 174
Składniki
Z pomarańczy wycisnąć sok, dodać miód, wyciśnięty czosnek, przyprawy (oprócz goździków) i wymieszać. Mięso umyć, osuszyć, ponacinać i w otwory powciskać goździki. Mięso zanurzyć w marynacie na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Zamarynowane mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i zalać marynatą. Mięso przykryć.
Piec w temp. 190 stopni przez ok. 100 min. lub do miękkości mięsa. Podawać na sosie, przystroić plastrami pomarańczy. Smacznego!