Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, owocowe mięso, które być może nie każdemu zasmakuje, ale które każdy powinien skosztować ;)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5347
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 883
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11780
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5347
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 883
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11780
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Z pomarańczy wycisnąć sok, dodać miód, wyciśnięty czosnek, przyprawy (oprócz goździków) i wymieszać. Mięso umyć, osuszyć, ponacinać i w otwory powciskać goździki. Mięso zanurzyć w marynacie na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Zamarynowane mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i zalać marynatą. Mięso przykryć.
Piec w temp. 190 stopni przez ok. 100 min. lub do miękkości mięsa. Podawać na sosie, przystroić plastrami pomarańczy. Smacznego!