Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z dodatkiem pomarańczy zdecydowanie poprawia jego smak. Polecam!
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 440
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12986
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 96
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 440
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12986
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 96
Składniki
Oliwę wymieszać z miodem, papryką, tymiankiem i kucharkiem. Umyte i osuszone mięso obtoczyć w marynacie. Mięso schować do lodówki na ok. 2 godz.
Po tym czasie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i obłożyć ćwiartkami pomarańczy (wcześniej bardzo dokładnie je umyć).
Piec w temp. 180 stopni przez ok.100-110 min. od czasu do czasu polewając mięso. Można podawać z powstałym sosem i świeżymi pomarańczami. Smacznego!