Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z dodatkiem pomarańczy zdecydowanie poprawia jego smak. Polecam!
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2553
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 390
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4363
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2553
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 390
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4363
Składniki
Oliwę wymieszać z miodem, papryką, tymiankiem i kucharkiem. Umyte i osuszone mięso obtoczyć w marynacie. Mięso schować do lodówki na ok. 2 godz.
Po tym czasie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i obłożyć ćwiartkami pomarańczy (wcześniej bardzo dokładnie je umyć).
Piec w temp. 180 stopni przez ok.100-110 min. od czasu do czasu polewając mięso. Można podawać z powstałym sosem i świeżymi pomarańczami. Smacznego!