Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z dodatkiem pomarańczy zdecydowanie poprawia jego smak. Polecam!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 220
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 945
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4041
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 220
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 945
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4041
Składniki
Oliwę wymieszać z miodem, papryką, tymiankiem i kucharkiem. Umyte i osuszone mięso obtoczyć w marynacie. Mięso schować do lodówki na ok. 2 godz.
Po tym czasie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i obłożyć ćwiartkami pomarańczy (wcześniej bardzo dokładnie je umyć).
Piec w temp. 180 stopni przez ok.100-110 min. od czasu do czasu polewając mięso. Można podawać z powstałym sosem i świeżymi pomarańczami. Smacznego!