Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z dodatkiem pomarańczy zdecydowanie poprawia jego smak. Polecam!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12012
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1335
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12665
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4015
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12012
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1335
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12665
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4015
Składniki
Oliwę wymieszać z miodem, papryką, tymiankiem i kucharkiem. Umyte i osuszone mięso obtoczyć w marynacie. Mięso schować do lodówki na ok. 2 godz.
Po tym czasie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i obłożyć ćwiartkami pomarańczy (wcześniej bardzo dokładnie je umyć).
Piec w temp. 180 stopni przez ok.100-110 min. od czasu do czasu polewając mięso. Można podawać z powstałym sosem i świeżymi pomarańczami. Smacznego!