Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z dodatkiem pomarańczy zdecydowanie poprawia jego smak. Polecam!
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 122
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22323
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 152
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 122
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22323
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 152
Składniki
Oliwę wymieszać z miodem, papryką, tymiankiem i kucharkiem. Umyte i osuszone mięso obtoczyć w marynacie. Mięso schować do lodówki na ok. 2 godz.
Po tym czasie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i obłożyć ćwiartkami pomarańczy (wcześniej bardzo dokładnie je umyć).
Piec w temp. 180 stopni przez ok.100-110 min. od czasu do czasu polewając mięso. Można podawać z powstałym sosem i świeżymi pomarańczami. Smacznego!