Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 658
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 658
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Szynkę opłucz, osusz. Wymieszaj oliwę z: solą, pieprzem, słodką papryką, majerankiem i gałką. Mięso natrzyj przygotowaną pastą i włóż do lodówki na ok. 12 godzin.
Zamarynowaną szynkę obsmaż na oleju ze wszystkich stron. Paprykę i seler naciowy oczyść, opłucz. Warzywa pokrój na kawałeczki, dołóż do mięsa. Chwilę razem podsmaż. Potem podlej bulionem. Duś pod przykryciem około 90 minut. Szynkę wyjmij.
Sos zagęść mąką wymieszaną z odrobiną wody. Przypraw do smaku. Podawaj razem z mięsem.
<strong>Sandra Siebert z Lubonia</strong>Źródło: Naj