Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szynka w papilotach"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1896
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1746
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 108
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1896
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1746
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 108
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Składniki
Mięso opłucz pod bieżącą wodą. Osusz i pokrój w poprzek włókien na 4 plastry. Zbij je tłuczkiem zwilżonym wodą. Uformuj owalne kotlety. Ząbki czosnku przekrój na pół, natrzyj mięso. Skrop je sokiem z cytryny i sosem, posyp pieprzem. Odstaw na 30 min.
Papryki umyj, oczyść, pokrój w kostkę. Posiekaj koperek i dymkę. Imbir zetrzyj na tarce o drobnych ocz kach. Rozgrzej 2 łyżki oleju, wrzuć paprykę i imbir, smaż 1-2 minuty, posól, domieszaj zieleninę oraz sezam.
Mięso podsmaż. Ułóż na lekko natłuszczonym pergaminie, posyp jarzynką, zwiń i piecz ok. 10 minut.Źródło: Naj