Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szynka w sosie chrzanowym
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 693
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 51
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 94
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 693
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 51
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 94
Składniki
Aby zaoszczędzić czas i pieniądze przygotuję szynkę w urządzeniu wielofunkcyjnym Instant Pot z funkcją szybkowaru. Ten sam przepis można przygotować tradycyjnie na patelni , wydłużając czas duszenia mięsa do ok. 50 minut. Szynkę pokroić na grubsze plastry i doprawić pieprzem z dwóch stron. Obsmażyć mięso krótko z dwóch stron na mocno rozgrzanym oleju. Jak tylko zacznie się rumienić zdjąć z ognia. Mięso włożyć ponownie do garnka szybkowara zalać bulionem, dodać ziele i liść laurowy, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz chrzan. Jeśli ktoś lubi można dodać więcej chrzanu, aby smak był bardziej wyrazisty. Zamykamy pokrywę urządzenia, ustawiamy opcję gotowania pod ciśnieniem i czas 27 minut. Po tym czasie od razu uwalniamy ciśnienie z garnka, wyciągamy mięso, zagęszczamy sos śmietanką i łyżką mąki. Na koniec posypujemy sos koperkiem. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego!