Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dość prosty przepis, jednak takie obiady są chyba najlepsze :)
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 100
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 316
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2678
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9603
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 100
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 316
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2678
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9603
Składniki
Kilogram szynki pokroiłam w plastry o grubości około 2 cm i lekko rozbiłam tłuczkiem. Mięso należy rozbijać przez folię, aby nie porwać włókien mięsa. Każdy plaster szynki obsypałam granulowanym czosnkiem, osoliłam i opieprzyłam. Do rondla wlałam olej rzepakowy. Kiedy był gorący, ułożyłam plastry mięsa i każdy obsmażyłam z obu stron. W międzyczasie obrałam pieczarki, pokroiłam w plasterki i dodałam do smażącej się szynki. Kiedy w rondlu smażyło się mięso i pieczarki, obrałam 2 duże cebule, posiekałam i dodałam do rondla razem z pół łyżeczki mielonej słodkiej papryki. Dolałam 250 ml wody, przykryłam pokrywką i dusiłam do miękkości mięsa. Kiedy szynka była gotowa, dodałam garść siekanej natki pietruszki, osoliłam sos do smaku i zagęściłam mąką.
Podałam z kluskami śląskimi i surówką z białej kapusty, rzodkiewki i pora.