Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każde mięso zalane na kilka godzin marynatą- staje się kruche i soczyste.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22516
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14815
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4600
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44080
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 603
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 603
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22516
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14815
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4600
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44080
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 603
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 603
Składniki
Szynkę wieprzową pokroić w 1,5 cm kawałki. Zalać wcześniej przygotowaną marynatą. Odstawić do lodówki na całą noc. Wyjąć z marynaty (marynatę odstawić bo będzie nam potrzebna). Mięso osuszyć papierowym ręcznikiem. Na patelni rozgrzać smalec i zrumienić plastry mięsa z obu stron. Wlać wcześniej odstawioną marynatę, podlać wodą lub bulionem i dusić pod przykryciem na średnim ogniu przez 40-50 minut.