Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każde mięso zalane na kilka godzin marynatą- staje się kruche i soczyste.
Orzechowe ciasteczka z trzech składników, gotowe w pół godziny. Prościej się...
Odsłon: 1090
Schab wieprzowy wędzony w aromacie płynnego dymu wędzarniczego olcha/buk. Trz...
Odsłon: 5154
Orzechowe ciasteczka z trzech składników, gotowe w pół godziny. Prościej się...
Odsłon: 1090
Schab wieprzowy wędzony w aromacie płynnego dymu wędzarniczego olcha/buk. Trz...
Odsłon: 5154
Składniki
Szynkę wieprzową pokroić w 1,5 cm kawałki. Zalać wcześniej przygotowaną marynatą. Odstawić do lodówki na całą noc. Wyjąć z marynaty (marynatę odstawić bo będzie nam potrzebna). Mięso osuszyć papierowym ręcznikiem. Na patelni rozgrzać smalec i zrumienić plastry mięsa z obu stron. Wlać wcześniej odstawioną marynatę, podlać wodą lub bulionem i dusić pod przykryciem na średnim ogniu przez 40-50 minut.