Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każde mięso zalane na kilka godzin marynatą- staje się kruche i soczyste.
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2566
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 705
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1521
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13960
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2566
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 705
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1521
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13960
Składniki
Szynkę wieprzową pokroić w 1,5 cm kawałki. Zalać wcześniej przygotowaną marynatą. Odstawić do lodówki na całą noc. Wyjąć z marynaty (marynatę odstawić bo będzie nam potrzebna). Mięso osuszyć papierowym ręcznikiem. Na patelni rozgrzać smalec i zrumienić plastry mięsa z obu stron. Wlać wcześniej odstawioną marynatę, podlać wodą lub bulionem i dusić pod przykryciem na średnim ogniu przez 40-50 minut.