Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, kruche i bardzo smaczne mięsko , które szybko znika z talerza. Podane ze kluskami i smaczną kapustą będzie smacznym daniem obiadowym i ucztą dla podniebienia.
brytfanka, ręcznik papierowy, widelec, miska, miseczka,
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 152
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 152
Składniki
Wieprzowinę dokładnie oczyszczamy, myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowy. Następnie nakłuwamy widelcem w kilku miejscach wkładając po połówce ząbka czosnku. Do miseczki wkładamy przyprawy razem z oliwą dokładnie mieszamy, następnie nacieramy mięso marynatą obkładamy pokrojoną cebulą, wkładamy do miski okrywamy ścierką i na 2 godziny wkładamy do lodówki. Mięso przekładamy do brytfanki dolewając połowę piwa. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 1- 1,5 godziny polewają resztą piwa i sosem powstałym z pieczenia. Po upieczeniu sos zagęszczamy delikatnie mąką. Mięso natomiast kroimy w plastry. Podajemy z kluskami, sosem i kapustą.