Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wspaniałe bułgarskie danie, smaczne, szybki i niedrogie.
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17083
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2468
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4648
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1839
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17083
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2468
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4648
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1839
Składniki
Pokrojoną w talarki cebulę smażymy w 1 łyżce masła. Mieszając drewnianą łyżką, dodajemy olej oraz pokrojone drobno grzyby. Smażymy. Dodajemy wino oraz zmiażdżone z odrobiną soli ząbki czosnku. Dusimy pod przykryciem na umiarkowanym ogniu przez 7 - 8 minut. Plastry szynki podsmażamy z obu stron w pozostałym maśle. Tworzymy ruloniki z szynki i nadziewamy je grzybami. Układamy w naczyniu do zapiekania i zalewamy sosem beszamelowym. Pieczemy do uzyskania złocistej barwy na wierzchu.
Sos beszamelowy (3/4 l mleka, 3 łyżki mąki, 3-4 łyżki masła, sól i pieprz do smaku)