Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe tortille z dobrze doprawionym farszem z kurczakiem i chorizo. Przed podaniem, podsmażone na patelni, aby uzyskać świetną chrupkość. To przepyszne i proste danie!
Naleśniki z twarogiem i bananami to klasyka, która łączy w sobie delikatność...
Odsłon: 135
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 85
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 1302
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 301
Naleśniki z twarogiem i bananami to klasyka, która łączy w sobie delikatność...
Odsłon: 135
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 85
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 1302
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 301
Składniki
Kurczaka kroimy w kostkę, chorizo w półplasterki. Na suchej patelni smażymy chorizo, aż mocno się zarumieni. Chorizo zdejmujemy z patelni, a z na wytopionym tłuszczu smażymy kurczaka. Po chwili dodajemy pokrojone warzywa - cebulę i paprykę. Po kilku kolejnych minutach dodajemy odcedzoną fasolę i kukurydzę, koncentrat, przyprawę i wcześniej przesmażone chorizo. Na sam koniec dodajemy posiekaną kolendrę (zostawiamy tylko trochę do dekoracji). Do tortilli nakładamy porcje farszu i składamy na pół. Smażymy na natłuszczonej patelni z obu stron, aż do zarumienienia. Przed podaniem dekorujemy kolendrą.