Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe tortille z dobrze doprawionym farszem z kurczakiem i chorizo. Przed podaniem, podsmażone na patelni, aby uzyskać świetną chrupkość. To przepyszne i proste danie!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 140
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2771
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3617
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 541
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 7233
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 140
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2771
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3617
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 541
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 7233
Składniki
Kurczaka kroimy w kostkę, chorizo w półplasterki. Na suchej patelni smażymy chorizo, aż mocno się zarumieni. Chorizo zdejmujemy z patelni, a z na wytopionym tłuszczu smażymy kurczaka. Po chwili dodajemy pokrojone warzywa - cebulę i paprykę. Po kilku kolejnych minutach dodajemy odcedzoną fasolę i kukurydzę, koncentrat, przyprawę i wcześniej przesmażone chorizo. Na sam koniec dodajemy posiekaną kolendrę (zostawiamy tylko trochę do dekoracji). Do tortilli nakładamy porcje farszu i składamy na pół. Smażymy na natłuszczonej patelni z obu stron, aż do zarumienienia. Przed podaniem dekorujemy kolendrą.