Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 13-12-2008
Równie sycące.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10387
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5984
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12826
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4577
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10387
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5984
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12826
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4577
Składniki
Piersi kurczaka myjemy, kroimy w drobne cząstki. Przygotwujemy marynatę: w kubku mieszamy przyprawę do pomidorów i/lub suszone pomidory, ocet balsamiczny, odrobinę soli i pieprzu, tymianek oraz połowę zalewy w której były pomidory. Kurczaka mieszamy z marynatą, wstawiamy na min. 20 min do lodówki. Gotujemy makaron, odcedzamy dokładnie. Smażymy kurczaka (jeśli pod koniec smażenia na patelni będzie dużo sosu, należy go trochę odlać). 5-6 pokrojonych w paseczki pomidorów wrzucamy do kurczaka, dodajemy śmietanę, mieszamy. Na koniec dodajemy odcedzony makaron lub sosem z patelni go tylko polewamy.