Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 13-12-2008
Równie sycące.
Pyszny obiad z piekarnika ,który robi się praktycznie sam. A efekt końcowy je...
Odsłon: 68
Nalewka z pigwy to wspaniały pomysł na świąteczny trunek. Sprawdzi się też ja...
Odsłon: 1028
Pyszny obiad z piekarnika ,który robi się praktycznie sam. A efekt końcowy je...
Odsłon: 68
Nalewka z pigwy to wspaniały pomysł na świąteczny trunek. Sprawdzi się też ja...
Odsłon: 1028
Składniki
Piersi kurczaka myjemy, kroimy w drobne cząstki. Przygotwujemy marynatę: w kubku mieszamy przyprawę do pomidorów i/lub suszone pomidory, ocet balsamiczny, odrobinę soli i pieprzu, tymianek oraz połowę zalewy w której były pomidory. Kurczaka mieszamy z marynatą, wstawiamy na min. 20 min do lodówki. Gotujemy makaron, odcedzamy dokładnie. Smażymy kurczaka (jeśli pod koniec smażenia na patelni będzie dużo sosu, należy go trochę odlać). 5-6 pokrojonych w paseczki pomidorów wrzucamy do kurczaka, dodajemy śmietanę, mieszamy. Na koniec dodajemy odcedzony makaron lub sosem z patelni go tylko polewamy.