Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciekawe połączenie smaków
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47634
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165266
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 343
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 88
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47634
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165266
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 343
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 88
Składniki
Mięso pokroić w paski o szerokości 3 cm, rozgrzać łyżkę oliwy w rondlu, włożyć kurczaka,smażyć aż się przyrumieni.
W tym samym rondlu rozgrzej pozostała oliwę, dodać cebulę pokrojoną w cienkie plastry, czosnek, przyprawy. Smażyć aż cebula będzie miękka.
Włożyć z powrotem kurczaka do rondla, wlać bulion i wodę. Dusić godzinę na wolnym ogniu pod przykryciem. Zdjąć pokrywkę, podgrzewać dalej na wolnym ogniu ok. 30 minut do chwili aż sos lekko zgęstnieje. Dodać pokrojone na pół daktyle, miód i migdały. Posypać świeżymi liśćmi kolendry - jeżeli ktoś je ma :)