Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciekawe połączenie smaków
Mięso pokroić w paski o szerokości 3 cm, rozgrzać łyżkę oliwy w rondlu, włożyć kurczaka,smażyć aż się przyrumieni.
W tym samym rondlu rozgrzej pozostała oliwę, dodać cebulę pokrojoną w cienkie plastry, czosnek, przyprawy. Smażyć aż cebula będzie miękka.
Włożyć z powrotem kurczaka do rondla, wlać bulion i wodę. Dusić godzinę na wolnym ogniu pod przykryciem. Zdjąć pokrywkę, podgrzewać dalej na wolnym ogniu ok. 30 minut do chwili aż sos lekko zgęstnieje. Dodać pokrojone na pół daktyle, miód i migdały. Posypać świeżymi liśćmi kolendry - jeżeli ktoś je ma :)
Sernik o smaku kawy z daktylami, szczególnie przypadł nam do gustu.
Odsłon: 9834
Sałatka jak większość z nich ale po dodaniu kilku suszonych daktyli- jej smak...
Odsłon: 10935
Ciasto bez pieczenia - jogurtowiec na zimno z musem truskawkowym. Przygotowan...
Odsłon: 2405
Łatwy torcik do zrobienia. Ładnie wygląda i dobrze smakuje.
Odsłon: 153
Przepis na ten oto torcik otrzymałam od kuzynki. Gdy jadłąm u niej bardzo mi...
Odsłon: 242
Ciasto bez pieczenia - jogurtowiec na zimno z musem truskawkowym. Przygotowan...
Odsłon: 2405
Łatwy torcik do zrobienia. Ładnie wygląda i dobrze smakuje.
Odsłon: 153
Przepis na ten oto torcik otrzymałam od kuzynki. Gdy jadłąm u niej bardzo mi...
Odsłon: 242
Składniki
Mięso pokroić w paski o szerokości 3 cm, rozgrzać łyżkę oliwy w rondlu, włożyć kurczaka,smażyć aż się przyrumieni.
W tym samym rondlu rozgrzej pozostała oliwę, dodać cebulę pokrojoną w cienkie plastry, czosnek, przyprawy. Smażyć aż cebula będzie miękka.
Włożyć z powrotem kurczaka do rondla, wlać bulion i wodę. Dusić godzinę na wolnym ogniu pod przykryciem. Zdjąć pokrywkę, podgrzewać dalej na wolnym ogniu ok. 30 minut do chwili aż sos lekko zgęstnieje. Dodać pokrojone na pół daktyle, miód i migdały. Posypać świeżymi liśćmi kolendry - jeżeli ktoś je ma :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pieczone kotlety mielone faszerowane fasolką szparagową i pomidorem
Dania główne
Fasolka szparagowa z pieczarkami w śmietanie z nutą czosnku
Dania główne
Paluchy drobiowe zawijane w boczek
Dania główne
Krokiety z kapustą i pieczarkami.
Pieczone kotlety mielone faszerowane fasolką szparagową i pomidorem
Polecam, pyszne. Mięso dobrze smakuje z fasolką szparagową, suszonymi pomidor...
Odsłon: 55
Fasolka szparagowa z pieczarkami w śmietanie z nutą czosnku
Może to być dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Polecam.
Odsłon: 110