Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszystko wokół nawet na osiedlu wskazuje, że wielkimi krokami zbliżają się święta. Jeżeli ochłonęliście już po zakupowych szaleństwach i zgłodnieliście, to polecam przepis na przepyszne tagliatelle z carbonarą :) Najlepsze jakie do tej pory jadłem w swoim domowym zaciszu :)
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17751
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1841
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15534
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6915
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17751
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1841
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15534
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6915
Składniki
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy, pokrojony w kostkę boczek. Podsmażamy, cały czas mieszając, aż do momentu, gdy się zarumieni. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na tłuszczu, który wyciekł z boczku. Chwilę później wrzucamy posiekany czosnek.
W głębszym naczyniu mieszamy żółtka z 3/4 śmietanki i startym żółtym serem, a następnie wlewamy na patelnię. Zmniejszamy ogień, mieszamy wszystko razem. Dodajemy resztę śmietany i doprawiamy do smaku. W międzyczasie gotujemy makaron według wskazówek na opakowaniu, a następnie wszystko razem mieszamy na patelni. Podajemy ze świeżo zerwanymi listkami bazylii :) Smacznego!