Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 39
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3561
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 118
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 848
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 39
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3561
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 118
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 848
Składniki
Zagotować duży garnek osolonej wody na makaron. Roztopić masło na dużej, głębokiej patelni, dodać boczek i smażyć na średnim ogniu przez kilka minut, aż boczek będzie złotobrązowy.
Wrzucić makaron do gotującej się wody, wymieszać i gotować, aż będzie al dente. W tym czasie w misce na tyle dużej, by zmieścić makaron, wymieszać żółtka, śmietanę, parmezan, pieprz, gałkę muszkatołową i pietruszkę - ( ja zapomniałem :) )
Odcedzić makaron. Zdjąć boczek z ognia i dodać do niego makaron, mieszać szybko z wędliną i masłem.
Dodać makaron do mieszanki z jajkami i dobrze wymieszać. Gorąco boczku, masła i makaronu zagotuje żółtka. Potrawę podawać od razu, inaczej jajka się zetną.