Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19389
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13108
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1757
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232224
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19389
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13108
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1757
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232224
Składniki
Zagotować duży garnek osolonej wody na makaron. Roztopić masło na dużej, głębokiej patelni, dodać boczek i smażyć na średnim ogniu przez kilka minut, aż boczek będzie złotobrązowy.
Wrzucić makaron do gotującej się wody, wymieszać i gotować, aż będzie al dente. W tym czasie w misce na tyle dużej, by zmieścić makaron, wymieszać żółtka, śmietanę, parmezan, pieprz, gałkę muszkatołową i pietruszkę - ( ja zapomniałem :) )
Odcedzić makaron. Zdjąć boczek z ognia i dodać do niego makaron, mieszać szybko z wędliną i masłem.
Dodać makaron do mieszanki z jajkami i dobrze wymieszać. Gorąco boczku, masła i makaronu zagotuje żółtka. Potrawę podawać od razu, inaczej jajka się zetną.