Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 650
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1866
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 406
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 650
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1866
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 406
Składniki
Zagotować duży garnek osolonej wody na makaron. Roztopić masło na dużej, głębokiej patelni, dodać boczek i smażyć na średnim ogniu przez kilka minut, aż boczek będzie złotobrązowy.
Wrzucić makaron do gotującej się wody, wymieszać i gotować, aż będzie al dente. W tym czasie w misce na tyle dużej, by zmieścić makaron, wymieszać żółtka, śmietanę, parmezan, pieprz, gałkę muszkatołową i pietruszkę - ( ja zapomniałem :) )
Odcedzić makaron. Zdjąć boczek z ognia i dodać do niego makaron, mieszać szybko z wędliną i masłem.
Dodać makaron do mieszanki z jajkami i dobrze wymieszać. Gorąco boczku, masła i makaronu zagotuje żółtka. Potrawę podawać od razu, inaczej jajka się zetną.