Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron bez mięsa w 30 minut. Szybki obiad, czy też lekka kolacja dla dwojga.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8672
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 75
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8672
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 75
Składniki
Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Smażymy na oleju razem z posiekaną cebulą, pomidorkami i kaparami. Pod koniec dodajemy posiekany czosnek, zalewamy 100 ml wrzątku, dodajemy pastę. Dusimy pod przykryciem przez kolejne 5 min. W tym samym czasie gotujemy makaron. Sos przecieramy przez sito. Ponownie podgrzewamy, dodajemy makaron wraz ze 100 ml wody z gotowania (makaronu). Całość dokładnie mieszamy doprawiamy wg upodobań solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną bazylią i startym parmezanem.