Do góry

Dania główne Przepis na:

Tagliatelle w sosie

Tagliatelle w sosie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2305 Ocena: 50991

Dodano:

Odsłon: 423

Makaron bez mięsa w 30 minut. Szybki obiad, czy też lekka kolacja dla dwojga.

Składniki

  • 250 g makaronu tagliatelle
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • 2 łyżki oliwy z chili
  • 1 łyżka kaparów
  • 2 łyżki pasty ze smażonych pomidorów w oliwie
  • parmezan
  • sól, pieprz
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Tagliatelle w sosie

Przygotowanie

  1. Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Smażymy na oleju razem z posiekaną cebulą, pomidorkami i kaparami. Pod koniec dodajemy posiekany czosnek, zalewamy 100 ml wrzątku, dodajemy pastę. Dusimy pod przykryciem przez kolejne 5 min.



    W tym samym czasie gotujemy makaron.



    Sos przecieramy przez sito.

    Ponownie podgrzewamy, dodajemy makaron wraz ze 100 ml wody z gotowania (makaronu).



    Całość dokładnie mieszamy doprawiamy wg upodobań solą i pieprzem.



    Podajemy z posiekaną bazylią i startym parmezanem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń