Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istne szaleństwo! Kwintesencja smaku! Makaron otulony zjawiskowo pysznym serem! Aromat podbija świeży koperek! A całość dopełnia mój ulubiony łosoś wędzony na zimno <3 Czysta poezja kulinarna! Prosto, szybko i mega smacznie <3 Polecam ja Arek Gie
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1074
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 436
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 429
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1074
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 436
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 429
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy, zachowując odrobinę wody w razie gdyby sos był za gęsty. W czasie gotowania makaronu rozpuszczamy ser w śmietanie, dzieląc go na mniejsze kawałki, cały czas mieszamy by nie przywarł do dna garnka (średniej wielkości). Do sosu wrzucamy makaron, dokładnie łączymy, dorzucamy posiekany koperek, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. W razie potrzeby dolewamy wodę z makaronu (w zależności od preferencji dotyczącej gęstości sosu). Jeszcze gorący przekładamy na talerze i posypujemy pokrojonym łososiem.