Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istne szaleństwo! Kwintesencja smaku! Makaron otulony zjawiskowo pysznym serem! Aromat podbija świeży koperek! A całość dopełnia mój ulubiony łosoś wędzony na zimno <3 Czysta poezja kulinarna! Prosto, szybko i mega smacznie <3 Polecam ja Arek Gie
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 183
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4399
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11958
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6811
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5607
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 183
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4399
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11958
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6811
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5607
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy, zachowując odrobinę wody w razie gdyby sos był za gęsty. W czasie gotowania makaronu rozpuszczamy ser w śmietanie, dzieląc go na mniejsze kawałki, cały czas mieszamy by nie przywarł do dna garnka (średniej wielkości). Do sosu wrzucamy makaron, dokładnie łączymy, dorzucamy posiekany koperek, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. W razie potrzeby dolewamy wodę z makaronu (w zależności od preferencji dotyczącej gęstości sosu). Jeszcze gorący przekładamy na talerze i posypujemy pokrojonym łososiem.