Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, szybki w przygotowaniu makaron z brokułem i łososiem w kremowym sosie śmietanowym. Idealnie sprawdzi się na ekspresowy obiad.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 93
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 69
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 93
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 69
Składniki
Brokuły ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki cukru na półtwardo. Zahartować w zimnej wodzie. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Zostawić chochelkę wody z gotowania makaronu.
Na patelni rozgrzać oliwę, dodać drobno pokrojoną cebulę i posiekany czosnek. Smażyć chwilę do zeszklenia. Dodać pokrojoną w kostkę lub na plasterki cukinię i brokuły, serek mascarpone, śmietaną i chochelkę wody z makaronu. Gotować chwilę do zredukowania i zagęszczenia sosu. Dodać ser i doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodać makaron i łososia porwanego na mniejsze kawałki. Wymieszać i podgrzać całość około minuty. Podawać od razu po przygotowaniu. Przed podaniem posypać startym serem grana padano.