Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tajemnica tego typu dań tkwi w ich prostocie oraz dobrej jakości, świeżych składnikach. Poświęcając kilkanaście minut mamy smaczny, domowy obiad bez zbędnych udziwnień i przesady. A jestem pewna, że ta kremowa, delikatnie maślana wersja makaronu przypadnie do gustu prawie każdemu. Koniecznie wypróbujcie, zapewniam, że jest pysznie.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 205
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 336
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 205
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 336
Składniki
1) Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. 2) Cebulę drobno pokroić i zeszklić na rozgrzanej patelni z masłem. Kiedy cebula zacznie się złocić dodać czosnek przeciśniety przez praskę i jeszcze chwilkę smażyć, uważając żeby się nie przypalił, ponieważ będzie gorzki. 3) Dodać cukinię startą na grubych oczkach i chwilę smażyć, aż zmięknie. 4) Całość zalać śmietanką, doprawić solą i pieprzem. Kiedy zacznie się gotować dosypać parmezan i ponownie wymieszać. 5) Na koniec dorzucić ugotowany makaron i połączyć z sosem. 6) Podawać posypane startym parmezanem.