Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tajemnica tego typu dań tkwi w ich prostocie oraz dobrej jakości, świeżych składnikach. Poświęcając kilkanaście minut mamy smaczny, domowy obiad bez zbędnych udziwnień i przesady. A jestem pewna, że ta kremowa, delikatnie maślana wersja makaronu przypadnie do gustu prawie każdemu. Koniecznie wypróbujcie, zapewniam, że jest pysznie.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 460
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2781
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 918
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1666
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14500
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 460
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2781
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 918
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1666
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14500
Składniki
1) Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. 2) Cebulę drobno pokroić i zeszklić na rozgrzanej patelni z masłem. Kiedy cebula zacznie się złocić dodać czosnek przeciśniety przez praskę i jeszcze chwilkę smażyć, uważając żeby się nie przypalił, ponieważ będzie gorzki. 3) Dodać cukinię startą na grubych oczkach i chwilę smażyć, aż zmięknie. 4) Całość zalać śmietanką, doprawić solą i pieprzem. Kiedy zacznie się gotować dosypać parmezan i ponownie wymieszać. 5) Na koniec dorzucić ugotowany makaron i połączyć z sosem. 6) Podawać posypane startym parmezanem.