Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, orzeźwiające, wiosenno - letnie danie.
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 75
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2604
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1346
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 75
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2604
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1346
Składniki
Makaron gotojemy al dente w lekko osolonej wodzie, w razie potrzeby dodajemy łyżkę oliwy. Obieramy cukinię, cebulę i czosnek. Cebulę kroimy w pióra, czosnek w maleńkie słupki, cukinię w wąskie wstążki (możemy posłużyć się nożem do serów). Czosnek i cebulę podsmażamy w dużej ilości oliwy (tak by przykryte było całe dno), aż się zeszkli, dodajemy cukinię, doprawiamy solą i pieprzem. Odsączony makaron wrzucamy na patelnię, wszystko razem mieszamy, na koniec dodajemy posiekaną miętę. Danie wykładamy na talerze, oprószamy świeżym pieprzem, dekorujemy wiórkami parmezanu.