Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, orzeźwiające, wiosenno - letnie danie.
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 599
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 778
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 599
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 778
Składniki
Makaron gotojemy al dente w lekko osolonej wodzie, w razie potrzeby dodajemy łyżkę oliwy. Obieramy cukinię, cebulę i czosnek. Cebulę kroimy w pióra, czosnek w maleńkie słupki, cukinię w wąskie wstążki (możemy posłużyć się nożem do serów). Czosnek i cebulę podsmażamy w dużej ilości oliwy (tak by przykryte było całe dno), aż się zeszkli, dodajemy cukinię, doprawiamy solą i pieprzem. Odsączony makaron wrzucamy na patelnię, wszystko razem mieszamy, na koniec dodajemy posiekaną miętę. Danie wykładamy na talerze, oprószamy świeżym pieprzem, dekorujemy wiórkami parmezanu.