Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, orzeźwiające, wiosenno - letnie danie.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 623
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1853
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 396
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 623
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1853
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 396
Składniki
Makaron gotojemy al dente w lekko osolonej wodzie, w razie potrzeby dodajemy łyżkę oliwy. Obieramy cukinię, cebulę i czosnek. Cebulę kroimy w pióra, czosnek w maleńkie słupki, cukinię w wąskie wstążki (możemy posłużyć się nożem do serów). Czosnek i cebulę podsmażamy w dużej ilości oliwy (tak by przykryte było całe dno), aż się zeszkli, dodajemy cukinię, doprawiamy solą i pieprzem. Odsączony makaron wrzucamy na patelnię, wszystko razem mieszamy, na koniec dodajemy posiekaną miętę. Danie wykładamy na talerze, oprószamy świeżym pieprzem, dekorujemy wiórkami parmezanu.