Do góry

Dania główne Przepis na:

Tagliatelle z fasolką i kurczakiem

Tagliatelle z fasolką i kurczakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1166 Ocena: 14357

Dodano:

Odsłon: 2614

Bardzo proste, szybkie danie z pysznym sosem oraz makaronem.

Składniki

  • ½ fileta z kurczaka
  • 30 dag fasolki szparagowej
  • Olej do smażenia
  • Makaron Tagliatelle
  • Sos tagliatelle z kurczakiem
  • Przyprawa do kurczaka
  • Sól
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Tagliatelle z fasolką i kurczakiem

Przygotowanie

  1. 1. Fasolki obcinamy końcówki i kroimy na połowę.
    2. Gotujemy w osolonej wodzie.
    3. Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.
    4. Doprawiamy solą oraz przyprawą.

  2. 5. Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
    6. Sos przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.

  3. 7. Wlewamy do mięso, chwilę gotujemy.

  4. 8. Dokładamy fasolę, mieszamy.

  5. 9. Sosem warzywno mięsnym polewamy makaron.
    10. Danie gotowe.
    11. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń