Do góry

Dania główne Przepis na:

Tagliatelle z kiełbasą i imbirem -zimowe danie włoskie!

Tagliatelle z kiełbasą i imbirem -zimowe danie włoskie!

Autor:

Przepisów i artykułów: 192 Ocena: 1895

Dodano:

Odsłon: 10114

Szybkie ,proste i pyszne danie ,które nas postawi na nogi po całym dniu pracy. A przygotowanie zajmie nam tylko 20 minut .Zapraszam na film.

Składniki

  • tagliatelle 450 g
  • imbir 2 cm
  • por 1/4
  • kiełbasa surowa 1 szt
  • sos pomidorowy typu passato di pomodoro 250 ml
  • anchois 3 szt
  • sól
  • ser twardy parmezan 50 g
  • olej z oliwy 2 łyżki
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Tagliatelle z kiełbasą i imbirem -zimowe danie włoskie!

Przygotowanie

  1. Na patelnie wlać olej ,porę pokroić w kostkę, imbir obrać ,pokroić w kostkę, wszystko to wrzucić na rozgrzany olej i smażyć 2 lub 3 minuty. Makaron gotujemy w osolonej wodzie ,tak jak pisze na opakowaniu ,al dente czyli na pół twardo. Uwaga makaron po wrzuceniu do wody należy zamieszać po 30 sekundach, a następnie gotować odkryty, żadnego makaronu nie gotujemy przykrytego.

  2. Do podsmażonych warzyw wrzucić rozdrobnioną kiełbasę ,bez flaka. Tak jak na fotce. Teraz to smażymy na średnim ogniu, aż kiełbasa się usmaży.

  3. Nasze rybki anchois pokroić drobno i wrzucić na patelnię. Podsmażyć 30 sekund.

  4. Wlać sos pomidorowy i dusić na średnim ogniu 10 minut, doprawiamy solą i pieprzem . W międzyczasie odcedzić makaron tagliatelle. Utrzeć ser parmezan na drobnych oczkach tarki.

  5. Makaron wrzucić na patelnię, zamieszać i podrzucić patelnią kilka razy, aby makaron ładnie owiną się sosem. Posypać serem parmezan i też zamieszać.

  6. Danie gotowe, wkładamy na dłuży półmisek i posypujemy natką pietruszki jeśli lubimy i serujemy.Zapraszam na film do mojej kuchni włoskiej na youtuba kanał nazywa się Mangiare u Ewki


    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń