Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ,proste i pyszne danie ,które nas postawi na nogi po całym dniu pracy. A przygotowanie zajmie nam tylko 20 minut .Zapraszam na film.
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4534
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326988
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12185
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4534
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326988
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12185
Składniki
Na patelnie wlać olej ,porę pokroić w kostkę, imbir obrać ,pokroić w kostkę, wszystko to wrzucić na rozgrzany olej i smażyć 2 lub 3 minuty. Makaron gotujemy w osolonej wodzie ,tak jak pisze na opakowaniu ,al dente czyli na pół twardo. Uwaga makaron po wrzuceniu do wody należy zamieszać po 30 sekundach, a następnie gotować odkryty, żadnego makaronu nie gotujemy przykrytego.
Do podsmażonych warzyw wrzucić rozdrobnioną kiełbasę ,bez flaka. Tak jak na fotce. Teraz to smażymy na średnim ogniu, aż kiełbasa się usmaży.
Nasze rybki anchois pokroić drobno i wrzucić na patelnię. Podsmażyć 30 sekund.
Wlać sos pomidorowy i dusić na średnim ogniu 10 minut, doprawiamy solą i pieprzem . W międzyczasie odcedzić makaron tagliatelle. Utrzeć ser parmezan na drobnych oczkach tarki.
Makaron wrzucić na patelnię, zamieszać i podrzucić patelnią kilka razy, aby makaron ładnie owiną się sosem. Posypać serem parmezan i też zamieszać.
Danie gotowe, wkładamy na dłuży półmisek i posypujemy natką pietruszki jeśli lubimy i serujemy.Zapraszam na film do mojej kuchni włoskiej na youtuba kanał nazywa się Mangiare u Ewki Smacznego!