Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ,proste i pyszne danie ,które nas postawi na nogi po całym dniu pracy. A przygotowanie zajmie nam tylko 20 minut .Zapraszam na film.
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 20
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 202
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 20
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 202
Składniki
Na patelnie wlać olej ,porę pokroić w kostkę, imbir obrać ,pokroić w kostkę, wszystko to wrzucić na rozgrzany olej i smażyć 2 lub 3 minuty. Makaron gotujemy w osolonej wodzie ,tak jak pisze na opakowaniu ,al dente czyli na pół twardo. Uwaga makaron po wrzuceniu do wody należy zamieszać po 30 sekundach, a następnie gotować odkryty, żadnego makaronu nie gotujemy przykrytego.
Do podsmażonych warzyw wrzucić rozdrobnioną kiełbasę ,bez flaka. Tak jak na fotce. Teraz to smażymy na średnim ogniu, aż kiełbasa się usmaży.
Nasze rybki anchois pokroić drobno i wrzucić na patelnię. Podsmażyć 30 sekund.
Wlać sos pomidorowy i dusić na średnim ogniu 10 minut, doprawiamy solą i pieprzem . W międzyczasie odcedzić makaron tagliatelle. Utrzeć ser parmezan na drobnych oczkach tarki.
Makaron wrzucić na patelnię, zamieszać i podrzucić patelnią kilka razy, aby makaron ładnie owiną się sosem. Posypać serem parmezan i też zamieszać.
Danie gotowe, wkładamy na dłuży półmisek i posypujemy natką pietruszki jeśli lubimy i serujemy.Zapraszam na film do mojej kuchni włoskiej na youtuba kanał nazywa się Mangiare u Ewki Smacznego!