Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ,proste i pyszne danie ,które nas postawi na nogi po całym dniu pracy. A przygotowanie zajmie nam tylko 20 minut .Zapraszam na film.
Na patelnie wlać olej ,porę pokroić w kostkę, imbir obrać ,pokroić w kostkę, wszystko to wrzucić na rozgrzany olej i smażyć 2 lub 3 minuty. Makaron gotujemy w osolonej wodzie ,tak jak pisze na opakowaniu ,al dente czyli na pół twardo. Uwaga makaron po wrzuceniu do wody należy zamieszać po 30 sekundach, a następnie gotować odkryty, żadnego makaronu nie gotujemy przykrytego.
Do podsmażonych warzyw wrzucić rozdrobnioną kiełbasę ,bez flaka. Tak jak na fotce. Teraz to smażymy na średnim ogniu, aż kiełbasa się usmaży.
Nasze rybki anchois pokroić drobno i wrzucić na patelnię. Podsmażyć 30 sekund.
Wlać sos pomidorowy i dusić na średnim ogniu 10 minut, doprawiamy solą i pieprzem . W międzyczasie odcedzić makaron tagliatelle. Utrzeć ser parmezan na drobnych oczkach tarki.
Makaron wrzucić na patelnię, zamieszać i podrzucić patelnią kilka razy, aby makaron ładnie owiną się sosem. Posypać serem parmezan i też zamieszać.
Danie gotowe, wkładamy na dłuży półmisek i posypujemy natką pietruszki jeśli lubimy i serujemy.Zapraszam na film do mojej kuchni włoskiej na youtuba kanał nazywa się Mangiare u Ewki
Smacznego!
Chorizo z patelni. Wykorzystałem kiełbasę przywiezioną z Madery.
Odsłon: 5683
Chrupiące kanapki z sałatą, kiełbasą chorizo i rzodkiewką. Idealne na śniadan...
Odsłon: 202
I tak powstała, niczym feniks z popiołu. Lekko pikantna wersja ulubionego prz...
Odsłon: 4290
Przy okazji faszerowania kurczaka przygotowałam też pieczone nadzienie. W sam...
Odsłon: 410
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 1527
Tą pizzę mogłabym jeść codziennie. Sekretem jest ciasto, które wypiekane jest...
Odsłon: 131
Pyszna, zdrowa i orzeźwiająca lemoniada świetnie gasi pragnienie w upalne dni.
Odsłon: 527
Nie ma chyba osoby, która nie lubiłaby gołąbków: gotowanych, pieczonych, smaż...
Odsłon: 19564
Przy okazji faszerowania kurczaka przygotowałam też pieczone nadzienie. W sam...
Odsłon: 410
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 1527
Tą pizzę mogłabym jeść codziennie. Sekretem jest ciasto, które wypiekane jest...
Odsłon: 131
Pyszna, zdrowa i orzeźwiająca lemoniada świetnie gasi pragnienie w upalne dni.
Odsłon: 527
Nie ma chyba osoby, która nie lubiłaby gołąbków: gotowanych, pieczonych, smaż...
Odsłon: 19564
Składniki
Na patelnie wlać olej ,porę pokroić w kostkę, imbir obrać ,pokroić w kostkę, wszystko to wrzucić na rozgrzany olej i smażyć 2 lub 3 minuty. Makaron gotujemy w osolonej wodzie ,tak jak pisze na opakowaniu ,al dente czyli na pół twardo. Uwaga makaron po wrzuceniu do wody należy zamieszać po 30 sekundach, a następnie gotować odkryty, żadnego makaronu nie gotujemy przykrytego.
Do podsmażonych warzyw wrzucić rozdrobnioną kiełbasę ,bez flaka. Tak jak na fotce. Teraz to smażymy na średnim ogniu, aż kiełbasa się usmaży.
Nasze rybki anchois pokroić drobno i wrzucić na patelnię. Podsmażyć 30 sekund.
Wlać sos pomidorowy i dusić na średnim ogniu 10 minut, doprawiamy solą i pieprzem . W międzyczasie odcedzić makaron tagliatelle. Utrzeć ser parmezan na drobnych oczkach tarki.
Makaron wrzucić na patelnię, zamieszać i podrzucić patelnią kilka razy, aby makaron ładnie owiną się sosem. Posypać serem parmezan i też zamieszać.
Danie gotowe, wkładamy na dłuży półmisek i posypujemy natką pietruszki jeśli lubimy i serujemy.Zapraszam na film do mojej kuchni włoskiej na youtuba kanał nazywa się Mangiare u Ewki Smacznego!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Racuchy na maślance
Dania główne
Naleśniki z parówką i serem
Dania główne
Domowa pizza jak z pizzerii - najlepsze ciasto na pizzę
Dania główne
Leczo
Racuchy na maślance
Pyszne racuchy, szybkie w przygotowaniu
Odsłon: 27
Naleśniki z parówką i serem
Świetny pomysł na sycący posiłek, gdy znudzą nam się zwykle naleśniki. Chrupi...
Odsłon: 83