Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z krewetkami i pomidorkami, w sosie maślanym
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2546
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 335
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4360
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2546
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 335
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4360
Składniki
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie, ma być al dente. Z krewetek ściągamy pancerz i ogonki, czosnek i natkę drobno siekamy. Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki. Na rozgrzaną patelnię wlewamy odrobinę oliwy, wrzucamy krewetki i czosnek - krewetki muszą się zarumienić z dwóch stron. Następnie dorzucamy pomidorki i masło, chwilę smażymy - masło musi się roztopić. Dodajemy makaron, pietruszkę, sól i pieprz. Delikatnie mieszamy, aż cały sos obklei makaron. Gotowe danie wykładamy na talerz, posypujemy serem i ozdabiamy pietruszką. Użyłam ostrej oliwy i danie wyszło pikantne. Zamiast tego można dodać odrobinę chilli w proszku lub świeże ostre papryczki.