Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki obiad :)
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1065
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 560
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1065
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 560
Składniki
Czosnek bardzo drobno kroimy, cebula i papryka w dosyć drobną kostkę. Wszystko razem podsmażamy do miękkości. Czosnek dodajemy na sam koniec, żeby się nie przypalił.
Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu.
Bazylię drobno szatkujemy, a następnie ucieramy w moździerzu z dodatkiem oliwy i przypraw. Pamiętajmy, że płatki chili używamy bardzo ostrożnie.
Ugotowany makaron przekładamy na patelnię do warzyw i całość zalewamy bazyliowym sosem. Chwilę razem smażymy do złączenia składników.