Do góry

Dania główne Przepis na:

Tagliatelle z pomidorami i bazylią

Tagliatelle z pomidorami i bazylią

Autor:

Przepisów i artykułów: 32 Ocena: 346

Dodano:

Odsłon: 899

Bardzo szybki obiad :)

Składniki

  • Makaron tagliatelle 200 g
  • 1/2 czerwonej papryki
  • Cebula
  • ząbek czosnku
  • 12 pomidorków koktajlowych
  • pęczek świeżej bazylii
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/2 łyżeczki płatków chili
  • Sól
  • Pieprz
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Tagliatelle z pomidorami i bazylią

Przygotowanie

  1. Czosnek bardzo drobno kroimy, cebula i papryka w dosyć drobną kostkę. Wszystko razem podsmażamy do miękkości. Czosnek dodajemy na sam koniec, żeby się nie przypalił.

  2. Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu.

  3. Bazylię drobno szatkujemy, a następnie ucieramy w moździerzu z dodatkiem oliwy i przypraw. Pamiętajmy, że płatki chili używamy bardzo ostrożnie.

  4. Ugotowany makaron przekładamy na patelnię do warzyw i całość zalewamy bazyliowym sosem. Chwilę razem smażymy do złączenia składników.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń