Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki obiad :)
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30962
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3656
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4888
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30962
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3656
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4888
Składniki
Czosnek bardzo drobno kroimy, cebula i papryka w dosyć drobną kostkę. Wszystko razem podsmażamy do miękkości. Czosnek dodajemy na sam koniec, żeby się nie przypalił.
Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu.
Bazylię drobno szatkujemy, a następnie ucieramy w moździerzu z dodatkiem oliwy i przypraw. Pamiętajmy, że płatki chili używamy bardzo ostrożnie.
Ugotowany makaron przekładamy na patelnię do warzyw i całość zalewamy bazyliowym sosem. Chwilę razem smażymy do złączenia składników.