Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki obiad :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7865
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 290
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3095
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 591
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7865
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 290
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3095
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 591
Składniki
Czosnek bardzo drobno kroimy, cebula i papryka w dosyć drobną kostkę. Wszystko razem podsmażamy do miękkości. Czosnek dodajemy na sam koniec, żeby się nie przypalił.
Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu.
Bazylię drobno szatkujemy, a następnie ucieramy w moździerzu z dodatkiem oliwy i przypraw. Pamiętajmy, że płatki chili używamy bardzo ostrożnie.
Ugotowany makaron przekładamy na patelnię do warzyw i całość zalewamy bazyliowym sosem. Chwilę razem smażymy do złączenia składników.