Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki obiad :)
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 938
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13569
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 938
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13569
Składniki
Czosnek bardzo drobno kroimy, cebula i papryka w dosyć drobną kostkę. Wszystko razem podsmażamy do miękkości. Czosnek dodajemy na sam koniec, żeby się nie przypalił.
Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu.
Bazylię drobno szatkujemy, a następnie ucieramy w moździerzu z dodatkiem oliwy i przypraw. Pamiętajmy, że płatki chili używamy bardzo ostrożnie.
Ugotowany makaron przekładamy na patelnię do warzyw i całość zalewamy bazyliowym sosem. Chwilę razem smażymy do złączenia składników.