Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, śmietanowe.... Mniam!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7816
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 273
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2997
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 581
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7816
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 273
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2997
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 581
Składniki
Kurczaka, umyj, oczyść z tłuszczu i pokrój na grubą kostkę lub paski. Śmietanę wlej do garnka, dołóż 30 g masła i zagotuj, dodaj rozpuszczone w 1,5 szkl. wody 2 kostki rosołowe i 10 g sera lazur. Zagotuj i gotuj jeszcze przez 15 minut. W tym czasie usmaż kurczaka na maśle, dopraw go ziołami prowansalskimi i solą. Śmietanowy sos zagęść 2 łyżkami mąki (najpierw rozpuść je w wodzie, następnie - po zdjęciu sosu z ognia - powoli dolewaj, mieszając do śmietany). Doprowadź sos do wrzenia, teraz wrzuć lekko zgnieciony zielony pieprz w ziarenkach (około 2 łyżeczek) i dodaj odsączonego z tłuszczu kurczaka. Całość gotuj jeszcze około 5 minut. Podawaj z makaronem tagliatelle ugotowanym al dente. Smacznego! Grudzień 2008r.