Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozkosz dla podniebienia :)
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29247
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1732
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 140
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18591
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 680
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29247
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1732
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 140
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18591
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 680
Składniki
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy drobno posiekaną cebulkę i czekamy aż się ładnie zeszkli, dodajemy pokrojone grzyby i smażymy do momentu aż odparuje cała woda, w tym momencie wlewamy lampkę wina i również odparowujemy. Dodajemy wyciśnięty czosnek i podlewamy śmietanką, czekamy aż sos się zagotuje i zgęstnieje.Doprawiamy solą i białym pieprzem. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Na drugą patelnię wlewamy łyżkę oliwy i wykłądamy ugotowany," zahartowany" makaron. Mieszamy dokładnie i wlewamy przygotowany sos, cały czas mieszamy aby sos pokrył makaron. Wykładamy na talerze i posypujemy odrobiną parmezanu. Można udekorować zieloną pietruszką. Smacznego!