Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie danie makaronowe.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 462
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 181
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 462
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 181
Składniki
Szalotki drobno pokrojone zeszkliłem na maśle , ok. 5-7 minut, aż były bardzo miękkie. Dodałem pomidory, dusiłem przez 10 minut. Wymieszałem z bazylią, doprawiłem solą i pieprzem. Makaron ugotowałem al. Dente. Osączyłem ( zachowując trochę wody ), wrzuciłem do sosu dolewając odrobinę wody z gotowania, aby zagęścić sos. Lekko podgrzałem, podałem na ciepłych talerzach, posypałem startym parmezanem