Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makarony zawsze są chętnie witanym gościem na naszym stole. Nie inaczej było i tym razem – pyszne i bardzo szybkie w przygotowaniu tagliatelle z szynką parmeńską. Bez zbędnych gadek – do dzieła!
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 43
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 43
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Składniki
Makaron tagliatelle ugotuj al dente. Plastry szynki pokrój na małe kawałki i podsmaż chwilę na rozgrzanym oleju.
Dodaj pokrojone na ćwiartki pomidorki cherry, pokrojone w paseczki suszone pomidory i drobno posiekany czosnek. Smaż chwilę i wlej śmietanę. Gotuj na małym ogniu, aż sos się trochę zredukuje. Dopraw solą i pieprzem.
Gotowanie sosu nie może trwać zbyt długo, ponieważ pomidorki cherry mogą się całkowicie rozgotować i zostanie z nich tylko nieapetyczna skórka. Gdy sos będzie gotowy, dodaj do niego makaron, dokładnie wymieszaj i nakładaj na talerze. Danie posyp płatkami parmezanu i udekoruj listkami bazylii. Więcej na stronie: http://marchewkowakuchnia.wordpress.com/