Do góry

Dania główne Przepis na:

Tagliatelle z warzywami

Tagliatelle z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 58 Ocena: 622

Dodano:

Odsłon: 16927

Szybko i smacznie. Dania z makaronu zawsze wychodzą.

Składniki

  • mix warzyw
  • 1 łyżeczka czosnku
  • szczypta czarnego pieprzu
  • szczypta soli
  • 400 g makaronu tagliatelle
  • starty parmezan
  • zielone oliwki
  • Masło
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Tagliatelle z warzywami

Przygotowanie

  1. Najpierw musimy przygotować wszystkie składniki potrawy. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Ser ścieramy na tarce. Oliwki kroimy na mniejsze części. Warzywa (marchewka, cukinia, groszek, brokuły, kalafior, fasolka) dusimy na maśle około 10 minut. Ja użyłam warzyw gotowych na patelnię, ale można użyć surowych. Trzeba tylko pamiętać, że warzywa korzeniowe trzeba wcześniej podgotować aby nie były twarde. Ugotowany makaron dodajemy do warzyw oraz przyprawy i mieszamy. Wszystko dusimy pod przykryciem jeszcze przez 5 minut. Zdejmujemy patelnię z ognia, dodajemy starty parmezan (około 4 garści) i mieszamy wszystko delikatnie. Trochę sera zostawiamy na potem. Gotowe danie posypujemy resztą sera i oliwkami. Szybko i smacznie!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń