Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko i smacznie. Dania z makaronu zawsze wychodzą.
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2511
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 112
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4333
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2511
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 112
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4333
Składniki
Najpierw musimy przygotować wszystkie składniki potrawy. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Ser ścieramy na tarce. Oliwki kroimy na mniejsze części. Warzywa (marchewka, cukinia, groszek, brokuły, kalafior, fasolka) dusimy na maśle około 10 minut. Ja użyłam warzyw gotowych na patelnię, ale można użyć surowych. Trzeba tylko pamiętać, że warzywa korzeniowe trzeba wcześniej podgotować aby nie były twarde. Ugotowany makaron dodajemy do warzyw oraz przyprawy i mieszamy. Wszystko dusimy pod przykryciem jeszcze przez 5 minut. Zdejmujemy patelnię z ognia, dodajemy starty parmezan (około 4 garści) i mieszamy wszystko delikatnie. Trochę sera zostawiamy na potem. Gotowe danie posypujemy resztą sera i oliwkami. Szybko i smacznie!