Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tagliatelle z zielonym sosem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 101
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 101
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Jarmuż dokładnie myję pod bieżącą wodą. Suszę ręcznikiem papierowym i drobno siekam, starannie wykrawając zgrubienia na liściach. Wrzucam na suchą patelnię. Gdy jarmuż straci jędrność, wlewam łyżkę oleju i smażę pod przykryciem aż zmięknie.
Do rondelka wlewam mleko i śmietanę, lekko podgrzewam i dodaję serek. Mieszam, przyprawiam solą, pieprzem i papryką. Dodaję jarmuż i jeszcze chwilę podgrzewam. W tym czasie gotuję makaron według przepisu na opakowaniu. Gorący makaron polewam sosem i od razu podaję.
<strong>Justyna Cukier z Drzewicy</strong>Źródło: Tina