Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ,szybkie i aromatyczne danie.
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 495
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1757
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 128
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 203
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 495
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1757
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 128
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 203
Składniki
Mięso mielone mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem ,posiekanym porem ,jajkiem ,sosem sojowym i bułką tartą (masa ma być gęsta). Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem i papryką. Z przygotowanego mięsa formujemy niewielkie kulki ,gotujemy je (od wypłynięcia ok. 5 min) w bulionie z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego. Na łyżeczce masła szklimy posiekaną cebulę ,po czym wrzucamy szpinak ,przeciśnięty przez praskę czosnek ,zalewamy bulionem i dusimy na wolnym ogniu. Lekko redukujemy sos i zabielamy śmietaną. Do smaku doprawiamy pieprzem. Makaron gotujemy według przepisu podanego na opakowaniu. Podajemy go z sosem szpinakowym i pulpecikami.