Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawe polaczenie ananasa i pikantnych papryczek
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7898
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1159
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7898
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1159
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
Składniki
Wok rozgrzac, dodac olej a nastepnie wrzucic posiekany imbir i czosnek.Po okolo minucie smazenia dodac papryke, chili, cebulke oraz paste curry i smazyc 4 min.Nastepnie dodac ryz, ananasa i posolic calosc.
Smazyc przez 2 min po czym odsunac mieszanke ryzowa na jeden bok woka a w "puste" miejsce wbic jajko. Usmazyc cos w rodzaju jajecznicy. Kiedy jajko sie zetnie polaczyc z reszta skladnikow i dodac krewetki smazyc 4min. Na koniec posypac swieza koledra
Jesli ktos nie lubi krewetek moze uzyc miesa z kurczaka. Wskazowka dla tych co nie wiedza, tajska pasta curry to nie to samo co przyprawa curry,pasta ta ma kompletnie inny smak.