Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawe polaczenie ananasa i pikantnych papryczek
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 46
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 131
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4191
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 46
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 131
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4191
Składniki
Wok rozgrzac, dodac olej a nastepnie wrzucic posiekany imbir i czosnek.Po okolo minucie smazenia dodac papryke, chili, cebulke oraz paste curry i smazyc 4 min.Nastepnie dodac ryz, ananasa i posolic calosc.
Smazyc przez 2 min po czym odsunac mieszanke ryzowa na jeden bok woka a w "puste" miejsce wbic jajko. Usmazyc cos w rodzaju jajecznicy. Kiedy jajko sie zetnie polaczyc z reszta skladnikow i dodac krewetki smazyc 4min. Na koniec posypac swieza koledra
Jesli ktos nie lubi krewetek moze uzyc miesa z kurczaka. Wskazowka dla tych co nie wiedza, tajska pasta curry to nie to samo co przyprawa curry,pasta ta ma kompletnie inny smak.