Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na czerwone curry po tajsku wpadł mi przez przypadek w ręce. Jak to w kuchni tajskiej, proporcje składników mają znaczenie, li tylko orientacyjne, ważniejsze jest serce które wkłada się do gotowania.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14409
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1674
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16501
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6633
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14409
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1674
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16501
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6633
Składniki
W woku lub patelni podgrzewamy oliwę, dodajemy pastę curry i smażymy przez 1-2 minuty.
Dodajemy cebulę pokrojną w piórka, czosnek oraz imbir. Smażymy 3 minuty, aż cebula będzie zeszklona.
Dodajemy paprykę, pomidory oraz mleko kokosowe. Gotujemy 10 minut.
Następnie dodajemy do woka kurczaka i pokrojone w kostkę bataty. Gotujemy 10 minut, tak aby kurczak nie był surowy.
Następnie całość doprawiamy sosem rybnym, sokiem z limonki oraz cukrem. Tak aby uzyskać idealne połączenie smaku słodkiego, słonego i kwaśnego.
dejmujemy z gazu, przybieramy posiekaną dymką oraz kolendrą. Podajemy z ryżem.