Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną zapiekaną rybę z warzywami, potrawa idealna na świąteczny stół. Tak zrobiona może śmiało konkurować z rybą po grecku. Życzę smacznego i zapraszam serdecznie na krótki film z przepisem.
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 108
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 6030
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4016
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 108
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 6030
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4016
Składniki
Na początku rybę należy przepłukać pod zimną bieżącą wodą, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem, następnie obtoczyć w mące. Rybę smażymy na patelni z małą ilością oliwy, z obu stron na delikatnie złoty kolor, chodzi oto aby jej nie wysuszyć. Warzywa również smażymy na patelni z małą ilością oliwy. Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę wrzucamy pieczarki pokrojone w grube plastry, podsmażamy z 5 minut, następnie dorzucamy czosnek pokrojony w cienkie plasterki, cebulę w piórka, paprykę w paseczki, całość solimy i pieprzymy do smaku i podsmażamy aż wszystko zmięknie. Rybę i warzywa mamy gotowe tak więc zabieramy się za kompletowanie całej potrawy. Do naczynia wkładamy rybę z warzywami warstwowo, ryba, warzywa, przeplatamy aż do wykorzystania wszystkich składników. Zostawiamy tylko trochę warzyw które wykorzystamy za chwilę. Górę zasypujemy obficie startym serem i dorzucamy resztę warzyw, aby po zapieczeniu wszystko pięknie wyglądało. Naczynie wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 220 stopni góra, dół, bez termoobiegu i zapiekamy 7-8 minut. Gotowe!!! Życzę wszystkim smacznego i Wesołych Świąt. Zapraszam serdecznie na krótki film z przepisem, tam dokładnie pokazuję całą procedurę.