Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną zapiekaną rybę z warzywami, potrawa idealna na świąteczny stół. Tak zrobiona może śmiało konkurować z rybą po grecku. Życzę smacznego i zapraszam serdecznie na krótki film z przepisem.
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 22
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 7981
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 92
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 22
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 7981
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 92
Składniki
Na początku rybę należy przepłukać pod zimną bieżącą wodą, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem, następnie obtoczyć w mące. Rybę smażymy na patelni z małą ilością oliwy, z obu stron na delikatnie złoty kolor, chodzi oto aby jej nie wysuszyć. Warzywa również smażymy na patelni z małą ilością oliwy. Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę wrzucamy pieczarki pokrojone w grube plastry, podsmażamy z 5 minut, następnie dorzucamy czosnek pokrojony w cienkie plasterki, cebulę w piórka, paprykę w paseczki, całość solimy i pieprzymy do smaku i podsmażamy aż wszystko zmięknie. Rybę i warzywa mamy gotowe tak więc zabieramy się za kompletowanie całej potrawy. Do naczynia wkładamy rybę z warzywami warstwowo, ryba, warzywa, przeplatamy aż do wykorzystania wszystkich składników. Zostawiamy tylko trochę warzyw które wykorzystamy za chwilę. Górę zasypujemy obficie startym serem i dorzucamy resztę warzyw, aby po zapieczeniu wszystko pięknie wyglądało. Naczynie wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 220 stopni góra, dół, bez termoobiegu i zapiekamy 7-8 minut. Gotowe!!! Życzę wszystkim smacznego i Wesołych Świąt. Zapraszam serdecznie na krótki film z przepisem, tam dokładnie pokazuję całą procedurę.