Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam przepis na pyszne gołąbki bez zawijania w słoikach z długim terminem ważności. Prosty i naprawdę smaczny przepis :-) Polecam serdecznie :-) https://youtu.be/qL8EoQXCEjM
Polecam.
Odsłon: 389
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1766
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 588
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1947
Polecam.
Odsłon: 389
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1766
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 588
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1947
Składniki
Do większej miski wrzucamy mięso, ryż, majeranek, startą na grubym oczku marchewkę i pietruszkę, pokrojony drobno por, obficie solimy i pieprzymy, dorzucamy majeranek. Całość dokładnie mieszamy.
Rozgrzewamy mocno patelnię i wlewamy odrobinę oleju rzepakowego, a następnie wrzucamy cebulę pokrojoną w grubą kostkę, mieszamy, gdy zmięknie dorzucamy drobno pokrojona kapustę. całość mieszamy, Gdy kapusta z cebulą zmięknie i się zarumieni, całą zawartość patelni przekładamy do miski z mięsem i dokładnie mieszamy. Masę gołąbkową przekładamy do umytych i wyparzonych słoików. Następnie ranty słoików przecieramy ręcznikiem na mokro, a potem na sucho, następnie mocno zakręcamy słoiki i ustawiamy na blachę do pieczenia. Zaczynamy pasteryzację, robimy to w piekarniku, od piekarnika zimnego. Pierwszy dzień 1,5 godziny w temp. 105 stopni, po tym czasie piekarnik wyłączmy i zostawiamy do ostygnięcia na 24 godziny. Drugi dzień 50 minut w temp. 105 stopni, po tym czasie wyłączamy piekarnik i zostawiamy do ostygnięcia na 24 godziny. Trzeci dzień 40 minut w temp. 105 stopni. Tak przeprowadzona tyndalizacja zapewni długi czas przechowywania, nawet po za lodówką. Gotowe !!! Zapraszam na film.