Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarcioki pochodzą z kuchni góralskiej. Znane są też pod nazwą kluski scykane. My nazywamy je góralskimi żelusiami ;) Wybornie smakują z boczkiem, cebulą i zsiadłym mlekiem <3
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2635
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 270
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9544
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1012
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2635
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 270
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9544
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1012
Składniki
Ziemniaki trzemy na tarce o małych oczkach, odciskamy, płynu nie wylewamy (jeszcze może nam się przydać). Dodajemy mąkę, sól, dokładnie wyrabiamy (jeśli masa jest za sucha, dolewamy trochę płynu z odciśniętych ziemniaków). Łyżką nabieramy małe porcje masy, wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy do ich (klusek) miękkości. Podajemy ze smażonym boczkiem (kostka) z cebulą (posiekaną).