Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarcioki pochodzą z kuchni góralskiej. Znane są też pod nazwą kluski scykane. My nazywamy je góralskimi żelusiami ;) Wybornie smakują z boczkiem, cebulą i zsiadłym mlekiem <3
Dzisiaj proste i szybkie ciasteczka krucho maślane przygotowane zaledwie z ki...
Odsłon: 117
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 254
Smaczne i proste w przygotowaniu do barszczu czerwonego i nie tylko.
Odsłon: 970
Gorąca i aromatyczna zapiekanka z brokułów z sosem jajeczno-serowym. Zapiekan...
Odsłon: 611
Skoro mam przygotowaną masę makową, łatwo mogę upiec szybkie roladki francusk...
Odsłon: 211
Dzisiaj proste i szybkie ciasteczka krucho maślane przygotowane zaledwie z ki...
Odsłon: 117
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 254
Smaczne i proste w przygotowaniu do barszczu czerwonego i nie tylko.
Odsłon: 970
Gorąca i aromatyczna zapiekanka z brokułów z sosem jajeczno-serowym. Zapiekan...
Odsłon: 611
Skoro mam przygotowaną masę makową, łatwo mogę upiec szybkie roladki francusk...
Odsłon: 211
Składniki
Ziemniaki trzemy na tarce o małych oczkach, odciskamy, płynu nie wylewamy (jeszcze może nam się przydać). Dodajemy mąkę, sól, dokładnie wyrabiamy (jeśli masa jest za sucha, dolewamy trochę płynu z odciśniętych ziemniaków). Łyżką nabieramy małe porcje masy, wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy do ich (klusek) miękkości. Podajemy ze smażonym boczkiem (kostka) z cebulą (posiekaną).