Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta jest idealnym pomysłem na obiad, do znajomych, czy też lunch do pracy. Świetnie smakuje również na zimno. Przygotowanie jej jest bardzo proste i dość szybkie.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 734
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 161
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 435
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 734
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 161
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 435
Składniki
Ciasto – 250 g mąki pszennej – 125 g masła – 1 jajko (lub 3 – 4 łyżki zimnej wody) – płaska łyżeczka soli Wszystkie składniki wyrobić i ułożyć w formie. Nakłuć widelcem i podpiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok.10 minut.
Farsz – 1 brokuł – 3 jajka – 200 ml śmietany (ja daję 12 % ) – przyprawy (sól, pieprz, zioła) Ugotowane (przez ok. 7 minut) i odcedzone brokuły zblendować. Warto zostawić kilka różyczek, które potem można użyć do dekoracji tarty. Jajka ubić ze śmietaną, a następnie połączyć z masą brokułową. Przyprawić solą, pieprzem, ziołami według uznania. Można również dodać ząbek czosnku.
Piec w piekarniku w 200 stopniach przez ok. 20 min. Smacznego ! :)