Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta jest idealnym pomysłem na obiad, do znajomych, czy też lunch do pracy. Świetnie smakuje również na zimno. Przygotowanie jej jest bardzo proste i dość szybkie.
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 100
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9632
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5026
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 43
Dziś do pracy.
Odsłon: 666
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 100
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9632
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5026
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 43
Dziś do pracy.
Odsłon: 666
Składniki
Ciasto – 250 g mąki pszennej – 125 g masła – 1 jajko (lub 3 – 4 łyżki zimnej wody) – płaska łyżeczka soli Wszystkie składniki wyrobić i ułożyć w formie. Nakłuć widelcem i podpiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok.10 minut.
Farsz – 1 brokuł – 3 jajka – 200 ml śmietany (ja daję 12 % ) – przyprawy (sól, pieprz, zioła) Ugotowane (przez ok. 7 minut) i odcedzone brokuły zblendować. Warto zostawić kilka różyczek, które potem można użyć do dekoracji tarty. Jajka ubić ze śmietaną, a następnie połączyć z masą brokułową. Przyprawić solą, pieprzem, ziołami według uznania. Można również dodać ząbek czosnku.
Piec w piekarniku w 200 stopniach przez ok. 20 min. Smacznego ! :)