Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta cebulowa"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Posiekaj masło z mąką, zagnieć ciasto. Wylep nim formę do tart. Wstaw naczynie do lodówki.
Farsz: pokrojoną w plasterki cebulę uduś na maśle. Posyp ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem. Ostudź. Stop pokrojony boczek, wymieszaj z cebulą. Wbij jajka, dodaj śmietanę oraz starty żółty ser. Wymieszaj i przypraw farsz.
Wyłóż go na ciasto. Wstaw formę piekarnika. Piecz ok. 45 min w temp. 190°C. Zamiast boczku możesz dodać kawałek kiełbasy.
Porcje 8 70 min Cena 1,45 zł Kalorie 461 kcal
<strong>Grzegorz Rybkowski z Nowej Wsi</strong>Źródło: Takie jest życie