Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta czekoladowo-orkiszowa"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Składniki
45 min • Porcja 340 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 12 porcji
<strong>Agata Skiba z Łabędziowa</strong>
Ciasto: zagniatam je z podanych składników. Wylepiam spód i boki natłuszczonej formy do tarty, przykrywam pergaminem, wsypuję suchy groch (jako obciążnik), piekę w temp. 180°C ok. 20 min. Kilka minut przed końcem pieczenia usuwam papier z grochem i podpiekam spód na złocisto.
Masa: śmietankę podgrzewam, dodaję serek, cukier puder, miksuję, aż się rozpuści. Dodaję kawałki czekolady, mieszam. Gdy masa jest jednolita, wylewam na ciasto.
Figi i winogrona kroję na cząstki, układam na masie. Wstawiam do lodówki, by krem stężał. Przed podaniem posypuję solą hawajską.Źródło: Kobieta i życie