Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta daktylowa z powidłami"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2537
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 643
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 207
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 766
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2537
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 643
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 207
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 766
Składniki
Mąkę zagnieć z masłem i żółtkiem. Dodaj cukier, posie kane daktyle i figi. Całość wymieszaj, owiń w folię spożywczą i włóż na pół godziny do lodówki.
Formę żaroodporną wysmaruj masłem, wylep ciastem i ponakłuwaj widelcem.
Wstaw tartę na kwadrans do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Wyjmij ją na chwilę, posmaruj powidłami wymieszanymi z ryżem i piecz jeszcze 10 minut.
<strong>Przepis nadesłała: Katarzyna Muras</strong>Źródło: Kurier TV