Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta jogurtowa z czereśniami"
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 692
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 670
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 263
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 692
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 670
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 263
Składniki
Z mąki, kakao, szczypty soli, cukru, jajka, margaryny i wody zagniatam ciasto. Rozwałkowuję je, wykładam nim formę do tarty, nakłuwam widelcem. Piekę 20 min w temp. 180oC.
Robię masę: ubijam białka, dodaję połowę cukru. Żółtka miksuję z resztą cukru, dokładam porcjami budyń.
Ostrożnie łączę pianę z białek z żółtkami. Do- daję jogurt i olej, mieszam.
Rozkładam masę na przestudzonym spodzie tarty, na masie czereśnie. Piekę 30-40 min w 170oC.
80 min • Porcja ok. 220 kcal • Koszt porcji ok. 1,50 zł • Przepis na 12 porcjiŹródło: Kobieta i życie