Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta jogurtowa z czereśniami"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 72
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 72
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Składniki
Z mąki, kakao, szczypty soli, cukru, jajka, margaryny i wody zagniatam ciasto. Rozwałkowuję je, wykładam nim formę do tarty, nakłuwam widelcem. Piekę 20 min w temp. 180oC.
Robię masę: ubijam białka, dodaję połowę cukru. Żółtka miksuję z resztą cukru, dokładam porcjami budyń.
Ostrożnie łączę pianę z białek z żółtkami. Do- daję jogurt i olej, mieszam.
Rozkładam masę na przestudzonym spodzie tarty, na masie czereśnie. Piekę 30-40 min w 170oC.
80 min • Porcja ok. 220 kcal • Koszt porcji ok. 1,50 zł • Przepis na 12 porcjiŹródło: Kobieta i życie