Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dobrego dla naszych pociech.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1259
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 633
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1362
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1259
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 633
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1362
Składniki
Wykonanie: Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach i podsmażyć na maśle. Ryż ugotować w mleku zmieszanym z osoloną wodą. Następnie wymieszać jabłka z ryżem, żółtkami utartymi z cukrem cynamonem i ubitą pianą z białek. Przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem, wysypanej wiórkami i zapiec około pół godziny w temperaturze 170 stopni. Można podać z bitą śmietaną.