Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dobrego dla naszych pociech.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 218
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 218
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
Wykonanie: Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach i podsmażyć na maśle. Ryż ugotować w mleku zmieszanym z osoloną wodą. Następnie wymieszać jabłka z ryżem, żółtkami utartymi z cukrem cynamonem i ubitą pianą z białek. Przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem, wysypanej wiórkami i zapiec około pół godziny w temperaturze 170 stopni. Można podać z bitą śmietaną.