Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, smaczna i kolorowa tarta ze szparagami i pomidorkami. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 132
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 185
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 281
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 132
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 185
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 281
Składniki
Składniki na ciasto umieścić w misce robota z nożami do siekania i pulsacyjnie połączyć ze sobą składniki. Następnie ręcznie zagnieść szybko ciasto, zawinąć je w folię spożywczą i schłodzić. Potem rozwałkować ciasto w koło i rozłożyć je w formie do tarty wysmarowanej olejem. Całe ciasto nakłuć widelcem co zapobiegnie podnoszeniu się ciasta w trakcie pieczenia. Ciasto piec 15 minut w 190 stopniach ( ja powinnam szybciej wyjąć je z piekarnika bo troszkę za mocno się podpiekło ). Jogurt wlać do miski, zetrzeć do jogurtu ser tarką na dużych oczkach, wbić jajka i dodać przyprawy. Na lekko przestudzone ciasto wlać masę i koliście ułożyć umyte szparagi i pomidorki. Ostatni pomidorek położyć na środku. Tartę zapiekać przez 35 - 40 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia się tarty i ścięcia masy. Tartę wyjąć z piekarnika i lekko przestudzić aby dobrze się kroiła. Podawać na ciepło lub na zimno.