Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, smaczna i kolorowa tarta ze szparagami i pomidorkami. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3151
Aromatyczna papryka, smaczny tuńczyk w połączeniu z łazankami , świetne danie...
Odsłon: 188
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6665
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 110
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3151
Aromatyczna papryka, smaczny tuńczyk w połączeniu z łazankami , świetne danie...
Odsłon: 188
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6665
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 110
Składniki
Składniki na ciasto umieścić w misce robota z nożami do siekania i pulsacyjnie połączyć ze sobą składniki. Następnie ręcznie zagnieść szybko ciasto, zawinąć je w folię spożywczą i schłodzić. Potem rozwałkować ciasto w koło i rozłożyć je w formie do tarty wysmarowanej olejem. Całe ciasto nakłuć widelcem co zapobiegnie podnoszeniu się ciasta w trakcie pieczenia. Ciasto piec 15 minut w 190 stopniach ( ja powinnam szybciej wyjąć je z piekarnika bo troszkę za mocno się podpiekło ). Jogurt wlać do miski, zetrzeć do jogurtu ser tarką na dużych oczkach, wbić jajka i dodać przyprawy. Na lekko przestudzone ciasto wlać masę i koliście ułożyć umyte szparagi i pomidorki. Ostatni pomidorek położyć na środku. Tartę zapiekać przez 35 - 40 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia się tarty i ścięcia masy. Tartę wyjąć z piekarnika i lekko przestudzić aby dobrze się kroiła. Podawać na ciepło lub na zimno.