Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odwrócona tarta. Przepis pochodzi z 417. odcinka programu "Ewa gotuje".
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1277
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 254
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1277
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 254
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Składniki
Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać masło i posiekać. Gdy powstanie kruszonka zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek. Wybić żółtka i wlać 2 łyżki bardzo zimnej wody. Posolić i wymieszać nożem, następnie zagnieść ciasto. Włożyć do zamykanego pojemnika i na ½ godziny schować do lodówki.
Warzywa obrać, pokroić w plastry i ułożyć na blasze piekarnikowej wyścielonej papierem do pieczenia. Skropić oliwą i oprószyć solą. Wstawić na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.
Formę na tartę położyć na papierze do pieczenia i obrysować ołówkiem. Wykorzystując tak przygotowany szablon rozwałkować ciasto.
Dno formy skropić oliwą i posmarować musztardą. Przełożyć podpieczone warzywa. Na wierzch pokruszyć ser feta i przykryć ciastem.
Piec przez ½ godziny w temp. 180 st. C.
Po upieczeniu posypać rozdrobnioną fetą i udekorować pędami groszku cukrowego.