Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta warzywna z serem feta"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Składniki
Czosnek przeciskam przez praskę i podsmażam chwilę na maśle. Dodaję szpinak oraz brokuły, odrobinę solę i smażę, aż będą miękkie.
Całość przekładam na durszlak i odciskam z nadmiaru wody, studzę.
Formę do pieczenia (moja ma 28 cm średnicy)smaruję cienką warstwą oliwy i wykładam na nią ciasto. Nakłuwam je widelcem w kilku miejscach. Na cieście rozkładam masę szpinakowo-brokułową, a na niej rozkładam pokruszony ser feta.
Jajka mieszam ze śmietaną i wylewam na masę warzywną. Piekę ok. 40 min w temp. 200°C.
50 min • Porcja 360 kcal • Przepis na 6 porcji.Źródło: Kobieta i życie