Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny sposób na wykorzystanie bobu :-)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113076
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 465
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 801
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 600
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113076
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 465
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 801
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 600
Składniki
Ciasto kruche: Wszystkie składniki szybko zagnieść, ciasto zawinąć w folie i schłodzic w lodówce ok. 30 min. Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę do tarty wysmarowaną tłuszczem. Gęsto ponakłuwać widelcem. Piec ok. 25 min. w temp. 190 stopni. Bób ugotowac w osolonej wodzie z dodatkiem cukru (1 płaska łyżeczka), obrać ze skórki, wyłożyć na lekko przestudzony spód. Cebulę pokroić w kostke i przesmażyć, kiełbasę pokroić w plasterki, przesmażyć, cukinie pokroić w plasterki i również delikatnie przesmażyć. Jajka roztrzepać i połączyć z jogurtem oraz mlekiem, przyprawić pieprzem i koperkiem. Na bób wyłożyć cebulę, kiełbasę, pokrojony w kostkę ser feta, cukinię i zalać masą jajeczno-jogurtową. Piec w temp. 200 stopni ok. 25-30 min. Smacznego :-)