Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny sposób na wykorzystanie bobu :-)
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 309
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 236
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1363
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 309
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 236
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1363
Składniki
Ciasto kruche: Wszystkie składniki szybko zagnieść, ciasto zawinąć w folie i schłodzic w lodówce ok. 30 min. Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę do tarty wysmarowaną tłuszczem. Gęsto ponakłuwać widelcem. Piec ok. 25 min. w temp. 190 stopni. Bób ugotowac w osolonej wodzie z dodatkiem cukru (1 płaska łyżeczka), obrać ze skórki, wyłożyć na lekko przestudzony spód. Cebulę pokroić w kostke i przesmażyć, kiełbasę pokroić w plasterki, przesmażyć, cukinie pokroić w plasterki i również delikatnie przesmażyć. Jajka roztrzepać i połączyć z jogurtem oraz mlekiem, przyprawić pieprzem i koperkiem. Na bób wyłożyć cebulę, kiełbasę, pokrojony w kostkę ser feta, cukinię i zalać masą jajeczno-jogurtową. Piec w temp. 200 stopni ok. 25-30 min. Smacznego :-)