Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tarta na kruchym spodzie, z bobem i hiszpańską kiełbasą
Pyszna i prosta pasta jajeczna.w sam raz do razowego chleba :)
Odsłon: 80
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 179
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 195
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 414
Pyszna i prosta pasta jajeczna.w sam raz do razowego chleba :)
Odsłon: 80
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 179
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 195
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 414
Składniki
Składniki ciasta szybko zagnieść, włożyć na godzinę do lodówki.
Bób ugotować w osolonej wodzie, wystudzić, obrać z łupinek. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, zeszklić na oleju. Kiełbasę chorizo pokroić w plasterki.
Jajka wymieszać ze śmietaną, posolić, popieprzyć, dodać starty na tarce o dużych oczkach ser.
Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Ciasto rozwałkować, wyłożyć nim formę do tarty (średnica 23 cm), nakłuć widelcem w kilku miejscach. Piec przez 10 minut.
Na podpieczony spód wyłożyć usmażoną cebulę, następnie bób i plasterki kiełbasy. Zalać masą serowo-jajeczną. Włożyć do piekarnika, piec 25-30 minut.