Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tarta na kruchym spodzie, z bobem i hiszpańską kiełbasą
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 283
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 234
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1351
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 283
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 234
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1351
Składniki
Składniki ciasta szybko zagnieść, włożyć na godzinę do lodówki.
Bób ugotować w osolonej wodzie, wystudzić, obrać z łupinek. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, zeszklić na oleju. Kiełbasę chorizo pokroić w plasterki.
Jajka wymieszać ze śmietaną, posolić, popieprzyć, dodać starty na tarce o dużych oczkach ser.
Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Ciasto rozwałkować, wyłożyć nim formę do tarty (średnica 23 cm), nakłuć widelcem w kilku miejscach. Piec przez 10 minut.
Na podpieczony spód wyłożyć usmażoną cebulę, następnie bób i plasterki kiełbasy. Zalać masą serowo-jajeczną. Włożyć do piekarnika, piec 25-30 minut.